lördag 15 oktober 2011

"Här sitter jag med min latte"-typen

I morse kollade jag snabbt in Nyhetsmorgon på TV4 och där fanns bl a en känd bloggare. Hon sa att man bör ha något att säga om man vill ha läsare och inte bara skriva saker som "här sitter jag med min latte" hela tiden. Det går bra ibland dock, och jag tänker ta fasta på det och skriva precis ett sådant nonsensinlägg. Den som vill läsa om kampen för republik kan hoppa till dagens inläggs absolut sista mening. Där nämns det kort - mycket kort.

Om man tänker tillbringa lördagskvällen i sitt hem framför TV:n bör man uppenbarligen inte förvänta sig någon extraordinär underhållning. Maken och jag valde just mellan Kommissarie Morse och Morden i Midsomer. Valet föll på det senare eftersom vi inte har sett det här avsnittet lika många gånger som det aktuella avsnittet av Morse. Det har jag sett fyra gånger tror jag. Midsomer-episoden har jag nog bara sett en eller två så det känns fräscht.

En nyhetssurfning ger inte heller några sensationer. Hur det går med socialdemokratin är ovisst, men jorden ska visst gå under igen, antingen i morgon den 16/10 eller möjligen den 21, dvs på fredag. Det beror på om det är Gud eller kometen Elenin som fixar det. Senast det var aktuellt var den 21 maj. Då sprang jag Göteborgsvarvet och jorden gick inte under. Det betyder alltså att om jag ger mig ut och springer en sväng i morgon och en sväng till på fredag så klarar jorden sig även denna gång. Jag lovar att försöka hinna med ytterligare en runda dessemellan för att vara på den säkra sidan.

Dagens kampanj för införandet av republik kan kanske inte direkt benämnas som en succé, men jag anser i alla fall att monarkin bör avskaffas.

1 kommentar:

  1. Oj, jag glömde kampanjen! Stannade i stugan i det vackra vädret. Men kampen går trots allt vidare, för jorden går nog inte under än på ett tag, trots alla spådomar!
    Kram på dig!

    SvaraRadera