fredag 26 juni 2009

Sommar

När migränen har släppt är det sommar. Igår gjorde jag en fantastisk resa med tåg och buss genom Bohuslän till Koster där jag strövade och solade en stund innan jag tog katamaranen tillbaka till Strömstad. På kajen träffade jag Kaj, en 68 år ung norrman, som var ungkarl och "helt ubrugt" enligt egen utsago (fan trot). Talorganen var i vilket fall som helst väloljade och definitivt i mycket gott trim.

Resan gick sedan vidare till Göteborg och sedan till Mellerud och mamma. Idag har vi klippt häckar och buskar. Hon har en modern motordriven häcksax, min mamma, som hon använde själv. Jag fick hålla tillgodo med de gamla traditionella saxarna som ärvts genom generationer. Den ena ser ut att vara från typ 1800, så jag valde den lite nyare från ca 1830.

Men, sommarnatten är vacker i Dalsland. Betydligt ljusare än i Västergötland, trots att avståndet däremellan inte är så stort. Just nu sitter jag och njuter av natten, vatten från Vänern och musik från Leonardo da Vincis Italien. När den skrevs var inte ens mammas häcksaxar påtänkta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar