söndag 27 september 2009

Tänk vad kungen gör mycket för Sverige!

I veckan besökte HKH kung Carl XVI Gustaf Spanien och Barcelona för att kolla in det nya snabbtåget som går mellan Kataloniens huvudstad och Zaragoza. Den 314 kilometer långa sträckan avverkades på 90 minuter och Sveriges monark lär ha varit ”imponerad”. Själv har jag stora förväntningar på vad detta kungliga besök i Spanien kommer att innebära för den tekniska utvecklingen på järnvägsfronten hemma i Sverige. Jag tror också att det innebär en enorm PR för Sverige i andra länder eftersom Sveriges konungs närvaro i Spanien med all säkerhet rapporteras som förstasidesstoff över hela världen. Vi kan säkerligen också förvänta oss en fullkomlig invasion av spanska och kanske framför allt katalanska turister till Sverige inom de närmaste månaderna. Tänk vilket uppsving den svenska ekonomin kommer att få av detta!

Med största säkerhet kommer kungen att bidra till att Sverige får liknande snabbtåg inom en snarare framtid än vad som skulle ha varit fallet om han inte hade fått möjlighet att på 90 minuter transportera sig mellan Barcelona och Zaragoza. Det är också otroligt positivt att kungen värnar så mycket om miljön att han flyger till Spanien för att ta en tur med det miljövänligare alternativet snabbtåg. Det är verkligen bra att de gör så mycket för Sverige, de kungliga.

För övrigt undrar jag om inte den statsskicksdebatten borde föras i någon form på ett så välbesökt evenemang som bokmässan i Göteborg. En republikansk monter där skulle kunna betyda att fler fick upp ögonen för den fundamentala demokratifråga det i egentligen handlar om.

Och ni som trodde att det var Henrik Schyffert som uppfann ironin - ni har missat nåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar