onsdag 24 november 2010

1,2 miljoner barn...

1,2 miljoner barn. Fundera en stund på hur många det är.

Det är rätt så många. Varje år hamnar så många barn i människohandlares händer. Varje år köps, rövas, kidnappas eller luras så många barn iväg från sina hem. De som kommer frivilligt får löften om en bättre tillvaro. Många är säkert misstänksamma och oroliga, men lever man i total misär är det kanske svårt att motstå vackra ord om ett bättre liv.

Det som händer de här barnen är att de används och säljs som vilket objekt som helst. De utnyttjas i narkotikahandel, de säljs som prostituerade, de används för att begå stölder eller för att tjänstgöra som soldater i krig. Barnen hålls i många fall inlåsta, isolerade från det omgivande samhället. De stannar inte i sitt hemland utan transporteras via ett genomfartsland till ett tredje land där de ska arbeta. Med andra ord är det inte troligt att de kan göra sig förstådda eller förstå vad som sägs runt omkring dem.

Offer för trafficking, som det här är fråga om, hotas, misshandlas, förnedras och får utstå allehanda övergrepp. Det betyder att de får omfattande såväl fysiska som psykiska men. Flickor och kvinnor som utnyttjats sexuellt har svårt att komma tillbaka till sina hemtrakter på grund av skamkänslor och att de blir utstötta. Man kanske inte tror att detta förekommer i Sverige, men barn förs in även hit för att delta i stöldligor och inom sexhandeln.

Ett sätt att hjälpa de här barnen och att bidra till att allt färre drabbas är att stödja UNICEF:s arbete.Kampa

1 kommentar:

  1. Hej!

    Tack för din bloggpost och för att du är med oss i kampen för varenda unge. Vi blir så glada!

    Ps. Passar på att tipsa om vårt lilla nätverk bloggare för varenda unge. Kravlöst med viktigt. Kika gärna in på sidan! http://www.unicef.se/stod-oss/bloggare-for-varenda-unge

    / Johanna på UNICEF

    SvaraRadera