måndag 30 april 2012

Kungen, bananer och farfar i en enda röra

Tidigare idag var jag på ICA och handlade. Det var otroligt mycket folk fast att klockan inte var så särskilt mycket. Tydligen krävs det mycket shopping när hela Sverige ska fira allas vår monarks 66:e födelsedag. Själv hade jag inte ens funderat på att uppmärksamma kungen med en enda tanke, men så blev jag påmind om det hela när jag skulle läsa tidningen på nätet och det första min blick mötte var majestätet tillsammans med ett antal familjemedlemmar i olika storlekar. Som en liten hyllning får han för en gångs skull ha sin bild med i min blogg.

Naturligtvis vill jag i enlighet med god ton säga grattis till kungen på hans födelsedag. Detta trots att han inte gratulerade mig på min födelsedag i förrgår. Jag har hört att man får ett telegram från sittande monark när man fyller 100. Det vill jag gärna slippa. När jag kommer så långt hoppas jag att vi har ett annat statsskick - utan monark.

Hur som helst, åter till ICA och mer väsentliga saker än kungar. När jag var i affären inträffade en liten, bagatellartad episod som än en gång kom mig att tänka på min farfar. En liten tjej som var i butiken och handlade tillsammans med sin pappa råkade lägga en massa grönsaker i min varukorg. Det är ju lätt hänt i trängseln och när alla har likadana korgar eller vagnar. Hon korrigerade dock sitt misstag utan att bli generad som en del barn kan bli, och lade glatt över det hela i rätt korg. Var kommer då farfar i i den här bilden? Jo, så här var det. Farfar handlade (givetvis) på Konsum, och på Konsum hade de en idé att ibland lägga prisnedsatta varor i en kundvagn mitt i butiken. En gång tog farfar fel vagn - lätt hänt som sagt - när han handlade och väl framme vid kassan visade det sig att han körde omkring med en hel vagn full av bananer. Han hade då kört med denna vagn genom hela butiken utan att märka sitt misstag och hans egen vagn stod kvar längst in. Viss munterhet torde synen ha väckt och jag gissar att såväl kassörskan som farfar fick sig ett gott skratt.Farfar missade såvitt jag kommer ihåg inte min födelsedag en enda gång. I ärlighetens namn tror jag att han tyckte den var långt mer betydelsefull än alla de kungligas tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar